دانلودجزوه میکروبیولوژی عمومی | خلاصه کتاب میکروبیولوژی عمومی جاوتز

قسمتی از خلاصه کتاب میکروبیولوژی عمومی جاوتز
غشاء پلاسمایی: محتویات سلول را از محیط اطراف جدا میکند و جلوی عبور آزاد یونهای غیر آلی و اکثر مواد دیگر باردار و قطبی را میگیرد. پروتئینهای حامل در غشاء پلاسمایی اجازه عبور برخی یونها و مولکولها را میدهند. این آنزیمها در برخی مسیرهای متابولیکی شرکت می کنند.
سیتوپلاسم(sytosol): ازcytosol(بخش آبی) و انواع ذرات غیر محلول با عملکرد خاص تشکیل شده است.
هسته (یوکاریوت) یا ناحیه نوکلئوئیدی(پروکاریوت): شامل ماده ژنتیک و پروتئین های وابسته است. هسته دارای غشاء محدود کننده است.
*انواع سلول ها:
تمام سلولهای زنده حاوی nucleoid یا nucleus هستند که در آن ژنوم(- مجموعه کامل ژنها) نگهداری و تکثیر می گردد؛ در باکتریها nucleoid از سیتوپلاسم توسط یک غشاء جدا نشده است. به سلولهای با این ویژگی ( یعنی باکتریها) پروکاریوت گفته میشود. به سلولهایی که هسته (nucleus) آنها توسط غشاء احاطه شده eukaryote گفته میشود.( دریونانی eu به معنی”واقعی” و karyote به معنی “هسته” است.)
*ابعاد سلول های زنده:
اکثر سلولهای زنده ابعاد میکروسکوپی دارند؛ یعنی با چشم غیر مسلح قابل رویت نیستند، اندازه سلولهای گیاهی و حیوانی بطور نمونه بین ۶ تا ۱۰ میکرون است. بسیاری از باکتریها دارای ابعاد بین فقط۱ تا ۲ میکرون هستند. کوچکترین سلولها برخی باکتریها به نام mycoplasmas هستند که دارای فقط ۲۰۰ نانومتر میباشند.
*** تقسیم بندیهای موجودات زنده:
- تقسیم بندی بر اساس نوع سلول تشکیل دهنده
- تقسیم بندی جدیدتر بر اساس مباحث تکاملی
- تقسیم بندی موجودات بر اساس منبع کربن و انرژی
قبل از کشف میکرو ارگانیسمها تمام موجودات زنده را به دو سلسلهی گیاهی و جانوری تقسیم میکردند. پس از کشف میکرو ارگانیسمها، ارنست هگل در سال ۱۸۶۶ سلسلهی سومی به نام (پروتیستا) یا آغازیان را پیشنهاد کرد که پرتوزئرها، جلبکها و قارچها را به علت داشتن هسته مشخص و کاملتر در یک گروه به نام (یوکاریوت) و تحت عنوان سلسلهی «پروتیستا» قرار دادند.
نوع فایل:pdf
حجم فایل:3.5مگابایت
مبلغ قابل پرداخت:3.000تومان